De Vreelandbode van oktober 2020

De Vreelandbode bestaat 12 1⁄2 jaar en dat is een ‘koperen’ feestje!

In deze ‘Locktobermaand’, waarin de koperen ploert zich nog maar sporadisch laat zien, moeten we de slingers -binnen de richtlijnen- maar zelf ophangen nietwaar? En dat doen we dan ook in deze editie waarin ‘koper’, in de breedste zin van het woord, centraal staat.

Zo lezen we over het bijzondere koperen behang in huize Schoonoord en hoe ex-brugwachter Jaap daar als opkoper van koper zijn verhaal bij heeft. In de prachtige Vreelandse Nicolaas kerk huist eeuwenoud koper waarvan wij de geschiedenis nog eens oppoetsen en zo ook van de koperkatoendrukkerij in de rubriek Vroeger en Nu.

Maarten Boelhouwer werkt al 40 jaar voor drukkerij Dunnebier en heeft daarmee in de afgelopen 12 1⁄2 jaar ruim 150.000 Vreelandbodes afgewerkt waarvoor we hem in de bloemetjes zetten.

Lees het interview met het muzikale ensemble ‘GoedKoper’ en over lekker goedkoper inkopen bij de Dagwinkel. Bovendien zijn Vincent en Simone deze maand 12 1/2 jaar getrouwd, het echtpaar Duijzer nog veel langer en woont de familie Berends in Vreeland sinds het jaar dat de allereerste Vreelandbode uitkwam.

Daarnaast ook nieuws zoals over het naderende vertrek van Nelly bij het Dorpshuis, en nog veel meer. Maak anders de leuke ‘koper gezocht quiz’. Maar blijf vooral samen gezond en hang je eigen slingers op!

Veel leesplezier, de redactie

Klik hier of op de voorpaginahieronder