De Vreelandbode van mei 2019

Onder een grijze hemel kleurde heel Vreeland omstreeks Koningsdag uitbundig oranje. Hulde alom aan het organiserende oranje-comité!
Echter, terwijl rood-wit-blauwe vlaggen de afgelopen tijd weer traditioneel volop of stemmig halfstok wapperden bracht de primeur met de oranje plastic afvalbakken niet iedereen in vervoering.

Onze nieuwe ‘ijsheiligen’ Remco en Wilco werden wel meteen warm omarmd door het gehele dorp. Wat een feest was dat, tot laat in de middag stond er bij KO IJS nog altijd een gezellige lange rij! Ook Harold Linnartz brengt ons in deze mei-editie in hogere sferen en ontrafelt het mysterie rondom het zwarte gat ver boven ons dorp.

En wat een bijzondere en kleurrijke jongere en oudere mensen wonen hier toch. Maak deze maand nader kennis met Herman Oggel, Marcel van der Beek, Karel Kammeijer, Zelah en Jasper en de creatieve dames van de Handwerkclub. De familie Kooijman gooit het roer om en verruilt hun fijne woonboot aan de Nes voor zonnig Portugal.

Lees ook over de katholieke geschiedenis van Kerklaan, de oproepjes om vrijwilliger te worden, erop uit tips en nog veel meer.

Tot slot benadrukken we nog maar eens dat wij er, mede dankzij de gulle ‘Vrienden van de Vreelandbode’, voorlopig nog vol kleur tegenaan kunnen!

Veel leesplezier!
De redactie

 

Klik hier of op de voorpagina hieronder: