De Vreelandbode van juni 2023

De koude lente maakt gelukkig plaats voor de zonnigere en warmere opmaat naar de zomer. Ook in Vreeland zijn situaties in een opwaartse beweging.

Zo is er eindelijk een vangrail geplaatst tussen het fietspad en de N201, kunnen de fleurige planten in de tientallen plantenbakken die ons dorp verfraaien gaan uitdijen en is er positief overleg tussen enkele bewoners en Aloys Hageman over maatregelen om de Dagwinkel te steunen.

Graag betrekt deze groep alle bewoners hierbij, dus u ontvangt hier t.z.t. een enquête over. Positief en bevlogen zijn ook de geïnterviewde dorpsgenoten: Mits Winnik die zich met hart en ziel inzet voor het Johannes Hospitium, Steven Voorn die zijn overleden vrouw herdenkt in zijn bedrijf en boot ‘Antonia’ en Peter Sandberg die op zijn 84ste nog als gids aan het werk is en met zijn Tilly een letterlijk en figuurlijk bloemrijk leven leidt.

Majolein Ruiter is na een halve eeuw teruggekeerd naar het Vreeland van haar jeugd en Jan Vermeiden vertelt vol passie over zijn boeiende leven en bedrijf van materialen voor IVFbehandelingen. Met de uittips, de columns en allerhande nieuws bieden we weer een gevarieerde Vreelandbode met voor elk wat wils. Het is altijd leuk als inwoners zelf nieuws aanleveren. Zo vieren we met de familie Hulsman mee dat maar liefst drie generaties de fiets-Elfstedentocht afrondden.
Heeft u ook iets leuks meegemaakt of te melden? Mail het ons! Zo maken we met elkaar van ons dorp een steeds warmere en kleurrijkere plek. Zo lijkt het of het altijd maar zomer wordt!

Veel leesplezier! De redactie

Klik hier of op de voorpagina hieronder