De Vreelandbode van augustus 2023

Gas geven, op de rem staan en weer door! De zon laat zich eindelijk weer uitbundig zien en drommen fietstoeristen vermengen zich met de teruggekeerde Vreelandse vakantiegangers door het dorp. Hierdoor is het gezellig druk maar het geeft ook soms wat stagnatie op de Breedstraat. Dat kan ook komen door de lovende pers die ‘onze’ Hen- drik haalde maar ach, het wachten voor weerszijden van de overuren draaiende brug geeft ook weer de gelegenheid om bij elkaar stil te staan.

Maar net nu de weg naar Loenen weer is vrijgegeven vertragen wellicht de nieuwbouwplannen voor een multifunctioneel centrum op de Fetha. In ‘Achter de façade’ treffen we gelukkig een positief denkende dame die al het een en ander heeft meegemaakt in Vreeland. Net als zij gelooft ook Naomi Petersen met haar Clothing Swap in gelijkwaardigheid zoals verderop valt te lezen. Jong talent Alexine Sakkers brengt ons in hedendaagse muzikale vervoering en de rubriek ‘Vroeger en Nu’ voert ons mee terug naar de Vreelandse bedrijvigheid van weleer.

En sta eens stil bij de diverse oproepjes in deze editie, misschien zit er wel iets voor jou bij? Cursusproject Loenen staat alweer klaar voor de start van het nieuwe cur- susjaar en ook voor wie maar even uit de voorgenoemde drukte in het dorp wil is er weer van alles te doen. Kortom, genoeg om bij stil te staan in deze Vreelandbode en wij zien elkaar vast op het Dorpsfeest, want daar gaan natuurlijk alle remmen weer los!

Veel leesplezier!
De redactie

Klik hier of op de voorpagina hieronder: