De Vreelandbode van augustus 2022

HOT als thema van deze extreem warme maand was ‘natuurlijk’ een inkoppertje. Het was dan ook op vele dagen gewoonweg snikheet in het dorp. In de Vreelandbode houden we ons echter, zoals gebruikelijk, vooral bezig met wat zich in en rondom ons dorp afspeelt. In de rest van ons land werden er immers ook warmterecords gebroken en hot items zoals de vele hete wereldse hangijzers lezen we dagelijks al in onze landelijke pers.

Het zou ons overigens niet verbazen als de milieubewuste melkveehouder die op Vreelands grond met gezond verstand boert met zijn ‘verhaal achter de façade’ binnenkort in de nationale krant staat. Nu deze augustus editie vers van de hete drukpers is gerold denken wij dan ook dat ‘Hot, Hip & Happening’ misschien wel een vollediger thema was geweest. Lees daarom naast het nieuws van de Dorpsraad ook over o.a. de nieuwste haartrends van kapsalon Belleza en het interview met organist Lieuwe Visscher, over Zorgkwekerij Kostelijk waar onze bloembakken die het dorp versieren vandaan komen en de kinderpost waarin de filmredactie zich voorstelt.

Maar ook over alle tips om erop uit te gaan en over het dorpsfeest met het vrolijke thema ‘Circus’ en het toepasselijke interview met meesterjongleur en dorpsgenoot Freddy Kenton.

Tot slot, maar zeker niet in de laatste plaats, delen wij ons verdriet om het overlijden van Marlies Cordia. Jarenlang, en tot voor kort, schreef zij op haar eigen- en inspirerende wijze recensies over de door haar gelezen boeken die zij met ons in de Vreelandbode deelde. Wij zullen Marlies blijven herinneren als onze bijzondere, aimabele, loyale, kunstzinnige en intellectuele medewerkster en dorpsgenoot.

Veel leesplezier! 
De Redactie

Klik hier of op de voorpagina hieronder: