De Vreelandbode van augustus 2019

De parkeerplekken in de dorpskern worden weer schaars en Aloys van de Dagwinkel kan weer opgelucht zijn schappen vullen. Tja, voor velen zit de vakantie er weer op en de scholen in en rondom Vreeland hebben de poorten zoetjes aan weer geopend.

Groep 8 van C.S.V. is er in ieder geval klaar voor! Toch was het niet altijd even rustig in ons dorp de afgelopen maand. Over het Vechtwater stroomden drommen luidruchtige boten voorbij die niet door iedereen als ‘pleziervaart’ werd ervaren.

Het komende Dorpsfeest zal overigens ook niet stilletjes voorbijgaan. U heeft toch al wel de kaarten bij de Dagwinkel gekocht? En een fraaie ‘Bierfest’-outfit gescoord? In deze Vreelandbode maken we alvast kennis met de über-gave band die op 7 september gaat optreden.

Maar lees ook het verhaal van Kees Meijer, voor velen beter bekend als de ‘eierboer’ op zaterdag. Hij vertelt over zijn herinneringen aan de boerderijen aan de linker Vechtoever. Mijmeren doen we ook bij de blog van Heleen vanuit Zuid-Afrika en over het verleden en heden van Nieuwersluis.

Door de interviews met vioolpedagoge Liesbeth, de ‘af en toe buren’ Tiny en Alistair en de bedrijvige Edine leren we onze dorpsbewoners wat beter kennen. En uiteraard nog veel meer informatie en leesplezier. Geniet ervan en we zien elkaar vast op het Dorpsfeest!

De redactie

De Vreelandbode vindt u hier of klik op de voorpagina hieronder: