De Vreelandbode van april 2024

Willie te water!
Dit vrolijke thema belooft dat Koningsdag in Vreeland er weer een met een gouden randje gaat worden. De voorpret begint al in deze Vreelandbode waarin het Oranjecomité het programma -van vroeg tot laat met echt voor ieders wat wil(lie)s- deelt. Vergeet dus vooral niet via de QR-code of overmaking een gulle bijdrage te doen. Het lijkt er overigens op dat iedereen al te water wil gaan want de brugwachter draait weer op volle toeren.

In de ‘De dag van…’ lezen we hoe Aloys vrijwel altijd op volle toeren draait en de rubriek Vroeger en Nu sluit daar mooi bij aan met de geschiedenis van onze huidige Dag- winkel. De eerste bewoners van Singel 68 vertrekken na 32 jaar Vreeland naar Nieuwegein in de hoop daar juist wat meer rust en ‘oude dag’-voorzieningen te vinden.

Dat de meningen soms verdeeld zijn blijkt maar weer uit de langdurige discussie over de brug op de Bergseweg. Kom dus, ook voor andere dorpsaangelegenheden, naar de Algemene Ledenvergadering van onze Dorpsraad op 21 mei.

Verder is de Vreelandbodetas zelfs in Kenia gespot waar onze stoere dokter Margot Sedelaar op haar vrijwillige hulptrip o.a. een gezonde bestemming heeft gegeven aan de talrijke door Vreelanders gedoneerde tandenborstels. De diverse ingezonden brieven onderstrepen de betrokkenheid met ons mooie dorp maar weer eens. En aprilletje zoet doet maar wat ie wil, er is in ieder geval weer veel te doen en over te lezen.

Fijne maand!

Klik hier of op de voorpagina hieronder: