Opkomst Stichtse Vecht boven landelijk gemiddelde

Iets voor middernacht werden de voorlopige uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen op partijniveau bekendgemaakt door burgemeester M.M. van ’t Veld. In gemeente Stichtse Vecht ging 55,82 procent van de stemgerechtigden naar de stembus. In 2010 was dat 44,30 procent. Het landelijk gemiddelde is 53 procent. De verwachting is dat de opkomst in Vreeland nog hoger is, maar dat horen we morgen.

Burgemeester M.M. van ’t Veld: “Met een opkomstpercentage van bijna 56 procent (55,8 %) liggen we boven de landelijke peiling van 53%, en daar ben ik heel blij mee. Duidelijk is dat veel mensen vandaag zijn gaan stemmen in onze gemeente. Het laat zien dat de politiek in Stichtse Vecht leeft en dat inwoners begaan zijn met hun eigen leefomgeving en de toekomst van onze mooie gemeente.”

D66 grootste partij
Ook in Stichtse Vecht is D66 de grote winnaar. De partij is nu goed voor 6 zetels. D66 wordt gevolgd door de VVD met 5 zetels, het CDA met 4 zetels, evenals de lokale partij Lokaal Liberaal die nauw samenwerkt met Stichtse Vecht Beweegt (goed voor 1 zetel). Groen Links krijgt 2 zetels net als de PvdA en de combinatie van ChristenUnie en SGP. Tot slot krijgt het Vechtse Verbond 1 zetel. Dit zijn momenteel de voorlopige uitslagen. Meer informatie staat op www.stichtsevecht.nl/verkiezingen.