Tierelantijn stopt!

Er hangt een groot plakkaat op de deur van Tierelantijn, het winkeltje bij de brug van Toos en Eva: ‘Tierelantijn stopt’. Na twaalf en een half jaar het vrolijke aanspreekpunt van jong en oud te zijn geweest is het afgelopen. Lang hebben Toos en Eva over dit besluit nagedacht: het zat er aan te komen. De crisis is zeker een oorzaak net als de explosieve groei van webwinkels. Door de baggerwerkzaamheden konden ze al twee winterseizoenen geen gebruik maken van de brugwachterskamer die ze normaal in de donkere maanden als extra ruimte met allerlei spulletjes inrichtten. Het heeft ertoe geleid dat ze te weinig omzet draaiden om nog door te kunnen gaan.

Toos en Eva blikken met heel veel plezier terug op de afgelopen jaren. Zij hebben de winkel overgenomen van Alie Halewijn die ooit met Tierelantijn is begonnen en er hun eigen stijl aan gegeven. Even een cadeautje halen, even een leuk bloesje scoren…. het zit er niet meer in tenzij ze natuurlijk iemand vinden die Tierelantijn wil overnemen.
Het is heel jammer en misschien moeten wij Vreelanders ons toch eens achter de oren krabben nu na de bakker en de slager ook Tierelantijn gaat sluiten. Willen we de Dagwinkel behouden dan zullen we er regelmatig onze inkopen moeten doen en dat is eerlijk gezegd helemaal geen straf.

In de volgende Vreelandbode kunt u meer lezen en komen Toos en Eva zelf aan het woord.

Tierelantijn