17-21 maart: werkzaamheden en hinder op N201

Op maandagavond 17 maart 2014 om 20:00 uur is het rooien van de bomen langs de N201 gestart gestart. De werkzaamheden zullen tot vrijdag 21 maart duren en worden vanaf 20:00 uur ’s avonds tot 05:00 uur de volgende ochtend uitgevoerd. Tijdens de werkzaamheden is de weg ter plaatse afgesloten en wordt het verkeer omgeleid via de N402 en de N403. Overdag zijn er geen werkzaamheden en is de weg gewoon open voor verkeer.

De 83 oude populieren worden omwille van de verkeersveiligheid gerooid langs beide zijden van de Provincialeweg (N201) tussen de Rijksstraatweg (N402) en Vreeland. Ze zijn 60 jaar oud en drukken met hun wortels het asfalt omhoog. Daarnaast zijn de populieren toe aan vervanging omdat ze beginnen uit te zakken waardoor er een vergrote kans ontstaat op takbreuk.

Er zullen 83 nieuwe populieren worden teruggeplant, allen aan de noordzijde van de weg. Het zijn zogeheten Canadese populieren. De herplant gebeurt aansluitend op het rooien. Aan de kant van het fietspad zullen in het najaar 12 groepjes elzenstruikjes, met 25 elzen per groepje, geplant worden.

Asfaltonderhoud en verbreden fietspad
Het asfalt van het fietspad tussen de Rijksstraatweg en Vreeland is toe aan vervanging. Door het kappen van de populieren, komt er ruimte om dit te smalle fietspad met een halve meter te verbreden tot drie meter. Het verbreden van het fietspad zal zo mogelijk worden uitgevoerd voorafgaande aan de vervanging van de Loenerslootsebrug in juni 2014. De grasberm (circa 2 meter breed) tussen de weg en het fietspad blijft bestaan.
N201 met bomenN201 na 1 nacht rooien