Peter Nagtegaal ontvangt een Koninklijke onderscheiding

Vanmorgen ontving Peter Nagtegaal uit handen van burgemeester Marc Witteman een Koninklijke onderscheiding (lid in de Orde van Oranje Nassau) vanwege zijn vele verdiensten voor de Vreelandse gemeenschap en zijn inzet als voorzitter en vrijwilliger van de Stichting Vluchtelingen Werk Loenen, Vreeland en Nigtevecht (sinds 2000).

Uit de onderbouwing:
“In Vreeland was en is de heer Nagtegaal als vrijwilliger actief in tal van functies: hulp Sinterklaas bij CSV Ridderhof, schipper van de Sinterklaasboot, klusjesman bij de verhuizing en inrichting van CSV Ridderhof, initiator en bollenplanter bij het bloembakkenproject op de Van leerbrug in Vreeland, initiator van de mini-bibliotheek in Vreeland, organisator van de jaarlijkse puzzeltocht op Koningsdag, vrijwilliger/administrateur bij Stichting Vreeland 750, penningmeester van de Historische Kring Loenen-Vreeland (ca. 660 leden), penningmeester van de Dorpsraad Vreeland.
Daarnaast zet de heer Nagtegaal zich met hart en ziel in voor Stichting Vluchtelingen Werk Loenen, Vreeland en Nigtevecht. Hij biedt hulp en ondersteuning aan vluchtelingen die zich vanuit een asielzoekerscentrum vestigen en voor het eerste een eigen woning krijgen op weg naar een zelfstandig bestaan”.

20160426_101901