Inloopavonden over onderhoud bruggen in Vreeland en Loenen aan de Vecht

Gemeente Stichtse Vecht organiseert op 12 en 19 oktober een inloopavond over de onderhoudwerkzaamheden aan de Van Leerbrug in Vreeland en de Dorpsbrug in Loenen aan de Vecht.

In het najaar van 2016 vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats aan beide bruggen. Dat is nodig om de bediening- en verkeersveiligheid te waarborgen en de levensduur te verlengen. Om u van tevoren goed te informeren over de werkzaamheden worden er twee inloopavonden georganiseerd. Medewerkers van de gemeente en de aannemer zullen u te woord staan over de uitvoeringsaspecten, de bijbehorende verkeersomleidingen en de planning van de werkzaamheden. Daarnaast kunt u tijdens deze bijeenkomsten aangeven of er persoonlijke of zakelijke omstandigheden zijn waar bij de uitvoering van de werkzaamheden rekening mee gehouden moet worden.

Data en locaties inloopavonden
Van Leerbrug Vreeland: woensdag 12 oktober tussen 19.00 en 21.00 uur in het dorpshuis Fetha van Vreeland.
Dorpsbrug Loenen: woensdag 19 oktober in dorpshuis het Web in Loenen aan de Vecht van 19.00 tot 21.00 uur.

Planning
De werkzaamheden in Vreeland starten op woensdag 19 oktober en duren tot 1 december 2016.
De werkzaamheden in Loenen aan de Vecht starten een week later, op woensdag 26 oktober en duren tot 1 december 2016. Bij de uitvoering is rekening gehouden met de Sinterklaasintocht op zaterdag 19 november.
Na 1 december zullen er voor beide bruggen nog werkzaamheden vanaf het water worden uitgevoerd. Dit levert geen verkeershinder op. Begin januari zullen de werkzaamheden weer opgepakt worden.

Omleiding en bereikbaarheid
Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren worden de bruggen gedurende de werkzaamheden afgesloten worden voor autoverkeer, fietsers en voetgangers. Deze worden omgeleid over de verderop gelegen Vechtbrug. Zodra het kan worden de bruggen opengesteld voor fietsers en voetgangers. Op de inloopavond ontvangt u gedetailleerde informatie over de omleidingen.