De Vreelandbode van september 2021

De vakantie is afgelopen, de meeste mensen zijn weer ‘terug van weggeweest’, het thema van deze Vreelandbode.

Veel gebeurtenissen keren gelukkig jaarlijks terug, zoals het huttenbouwen, Open Monumentendag of de paddenstoelen die in de herfst weer groeien. Koos van Nes vertelt vol passie over vlas, een oud gewas dat helemaal duurzaam en ‘in’ is, en dus zeker terug van weggeweest. En ook ‘terug van weggeweest’ is Vera Jilesen, die nu les geeft op de CSV, waar zij als leerling alle klassen doorliep. Helaas niet terug van weggeweest maar gewoon ‘weg’ is onze kernwethouder Jeroen Willem Klomps. De Dorpsraad bedankt hem terecht voor zijn actieve inzet op velerlei gebied.

Helemaal nieuw zijn de nieuwe buren Frederique en Jordy, die ontzettend er veel zin hebben om iets voor Vreeland te betekenen. Net zo nieuw gaan de parkeerplaatsen worden op het Sperwerveld, iets waar toch wel ruim tien jaar over gepraat is en wat nu eindelijk gerealiseerd gaat worden.

En er valt het nodige te feliciteren deze maand: Kees van der Lee met zijn prijskoeien van 100.000 liter en DOS freeruntrainer Jaap Oosterom, die 11de werd bij de wereldkampioenschappen freerun: van harte. Ook leest u alles waar u de komende maanden weer aan mee kan doen, van bingo tot bijbeltafel, van klaverjassen tot yoga, van koorzingen tot koersbal.

We kunnen weer vooruit, en dat is dan ook meteen het thema van volgende maand. Stuurt u ook uw passende foto in voor de fotowedstrijd? Vooruit! Gewoon doen!

Veel leesplezier! De redactie.