De Vreelandbode van september 2019

Met het Bierfest koud achter de kiezen warmen we ons in deze Vreelandbode alweer op voor het volgende seizoen. Het Dorpsfeest leek overigens bijna in het water te vallen maar we kijken terug op een fantastisch mooi feest; hulde aan de organisatie en alle vrijwilligers die zich hiervoor hebben ingezet!

Ondertussen doen de vogels zich al tegoed aan de walnoten die als bommetjes uit hun schil spatten en terwijl de bomen nog nazomers groen tooien verliezen de hortensia’s aan de waterkant al hun kleur. Nee, bij Aloys gelukkig nog geen pepernoten in het schap maar over een paar weken komen wel de senioren aan de deur met hun overheerlijke versgebakken oliebollen!

De brugborrel met gezellige vuurkorf staat alweer op de agenda wat we volgens traditie én de peilingen graag nog vele jaren samen met een echte brugwachter vieren! Fort Kijkuit organiseert de laatste rondleidingen van het seizoen maar blijft doordeweeks het hele jaar door geopend. Een echte aanrader en bovendien zitten daar, maar ook in Vreeland zelf, Geocaches verstopt waarover vader en zoon Hoppenbrouwers alles weten te vertellen.

Mooie interviews met ‘nieuwe buren’ op de Kleizuwe, kookzuster Lucy Versloot, verslagen over o.a. de stille tocht over de Alambertskade, het boek dat Marlies Cordia aanbeveelt en nog veel meer maken deze bode weer compleet. Fijne nazomer!

 

Veel leesplezier, de redactie

Klik hier voor de laatste editie of klik op de voorpagina hieronder