De Vreelandbode van oktober 2022

Het is ongelofelijk hoeveel activiteiten er in een klein dorp als ons Vreeland te beleven zijn. De actieve Sterren van Vreeland organiseren koffie-ochtenden, al of niet met interessante sprekers, lezingen, concerten, filmavonden, Repair-café, verhalen-vertelmiddagen, gezondheidsinitiatieven en noem maar op. Ook de Sinterklaas- en Kerst- evenementen komen er weer aan, OrVeO speelt twee vrolijke muzikale voorstellingen en in de kerk is een bijzonder orgelconcert te beluisteren.
Het wordt een gezellig en actief najaar!

Waar meer activiteit gewenst is, is in de Dagwinkel. Aloys Hageman herinnert ons dorpsbewoners aan het feit hoe belangrijk een buurtsuper is, niet alleen voor de boodschappen, maar ook voor het sociale en praktische aspect, want de winkel is veel meer dan een levensmiddelenwinkel. Een loopje, een praatje, postpakketten, stomerij, van alles in eigen dorp op loopafstand. En dat is onbetaalbaar en vergoedt in ruime mate het feit dat sommige boodschappen elders misschien iets goedkoper zijn.
Ook bij de begeleiding van de buitenschoolse opvang (BSO) mag veel meer activiteit komen, want er is nu een gebrek aan deskundige begeleiders. Iets voor u?

Deze maand maakt u weer kennis met bevlogen Vreelanders, zoals nieuwe buren Marion Starreveld en Roeland de Wolf en met Ade Linda Boelhouwer die over haar inzet voor het goede doel Harvest Europe vertelt. Verder vertelt Margot Reukers, de nieuwe directeur van de CSV Ridderhof, over haar visie op de school. Deze maand start Bas Schuurmans met een nieuwe rubriek over geldzaken, zeker in deze tijd een actueel onderwerp.

Maar u weet, geluk zit in kleine dingen en is niet te koop. Hopelijk vindt u ook deze maand weer een beetje geluk in deze Vreelandbode!

Veel leesplezier, de redactie.

Klik hier of op de voorpagina hieronder