De Vreelandbode van november 2023

We doen het allemaal, de hele dag door. Bewust en onbewust maken we bijna in alles wat we doen een keuze. ‘Kiezen is een kunst’, wordt wel gezegd en dat kan ook een hoop stress opleveren. En heb jij al besloten wie jouw stem voor de komende verkiezingen gaat krijgen? Geen keuze maken is natuurlijk ook een keuze maar dat in alle vrijheid te kunnen doen is een voorrecht. Over hoe vele onschuldige burgers die vrijheid moeten ontberen lezen we al volop in de landelijke pers maar ook dichter bij huis heeft niet iedereen alles maar voor het kiezen.

In deze Vreelandbode worden deze maand zowel de luchtigere als lokaal zwaarwegender dilemma’s, waar wij in ons vredige dorp mee te maken hebben, belicht. In de rubriek ’Hart en Ziel’ lezen we hoe Cat Rose Tran het in haar leven ook lang niet altijd voor het kiezen heeft gehad maar hoe ze uiteindelijk haar weg heeft gevonden. In ‘Nieuwe Buren’ kiest het stel waar wij mee spraken toch voor Vreeland en ook veelzijdig talent Jimi Nieuwland deelt zijn overwegingen voor de toekomst.

De enquête-uitslag over onze dorpswinkel toont dat een grote meerderheid deze voorziening supergraag wil behouden waar wel een bereidwilligheid tegenover staat om hier voor minimaal 25 euro van de wekelijkse boodschappen te besteden. De DOS dreigt noodgedwongen te moeten stoppen en dus is de keuze om te bedenken hoe je daar zelf een stokje voor kunt steken.

Kies daarom in alle vrijheid zelf wat je belangrijk vindt om te lezen en of te doen!

Veel leesplezier!
De redactie

 

Klik hier of op de voorpagina hieronder: