De Vreelandbode van mei 2024

Dit nummer barst weer van de bijzondere terugblikken en vooruitblikken.

We kijken terug op een geslaagde Koningsdag, een ondanks de regen mooie en respectvolle dodenherdenking, de waardering met een ridder-orde voor twee dorpsgenoten en uniek noorderlicht.
We kijken vooruit naar muzikale evenementen, zoals een middag lang bigbands in de muziekkapel, de concerten van Vreeland Vocaal, het Nederlands Mannenkoor, het Volendams operakoor en van het Midzomerfestival.

En, zoals elke maand, kan jong en oud ieder naar een ‘eigen’ film in ons dorpshuis en vanaf deze maand ook naar een gezellige bordspellenavond in De Til.

Natuurlijk maken we deze maand ook weer kennis met dorpsgenoten zoals de nieuwe buren Emmy Scholten en Bruno, Martine Rabe en de nieuwe enthousiaste bewoners aan het einde van de Spoorlaan, die meteen ‘omsingeld’ werden door de tijdelijke rondweg in de weilanden in verband met de afsluiting van de Oostelijke kanaaldijk voor de bouw van een nieuw gemaal. Lees daar ook over in Vroeger en Nu.

Daarnaast praat de Dorpsraad u weer bij over ontwikkelingen aangaande Vreeland op gemeentelijk en provinciaal niveau en hebben de leden van de Kidsredactie een Kids-terrassentest in eigen dorp gedaan. Net zoals de natuur uit haar voegen barst, barst ons dorp van de initiatieven voor en door jong en oud.

Geniet ervan!

Klik hier of op de voorpagina hieronder: