De Vreelandbode van mei 2021

‘Bloei’ is het thema van deze Vreelandbode. Hoe toepasselijk in deze weken, waar de bloesem en bloemen uit de takken en grond schieten, nu de verlate winterkou min of meer uit de lucht is.

U kunt meegenieten bij het bekijken van de fraaie bloei-foto’s die binnenkwamen voor de maandelijkse fotowedstrijd. Niet met echte maar met gehaakte bloemen die overal opduiken maakt het Bloemenvrouwtje veel mensen onverwacht blij. U leest de achtergronden van dit sympathieke initiatief.

Bloeiend is de markt in oud goud, zoals u ziet in de rubriek Bedrijvigheid. En de cultuursector bloeit weer op! Eindelijk zijn er weer live lezingen en concerten in zicht.

Ook de markt voor nieuwbouwhuizen bloeide sterk de laatste tijd. Vandaar weer Nieuwe Buren uit de nieuwe wijk Vecht en Veld. Veel aandacht in deze Vreelandbode voor ontluikende plannen voor zonnevelden.

De Dorpsraad praat u bij en een bewonersinitiatief vertelt over hun voorstel tot het samengaan in lokale energie coöperaties.

Verder aandacht in Vroeger en Nu voor het net verschenen boek met honderden oude prentbriefkaarten van de Vechtstreek en we kijken terug op de digitale Dodenherdenking en op Koningsdag. Helaas ging deze dag niet met de gebruikelijke festiviteiten door, maar het mooie weer, buurtinitiatieven en de leuke fiets- en wandelpuzzeltocht maakten veel goed.

Samen met onze gebruikelijke columns en ander nieuws bieden we u hopelijk weer een interessante en b(l)oeiende Vreelandbode.
Ondertussen dromen wij allen van warm zomerweer.
Ha! Dat wordt dus het thema van volgende maand!
Droom zacht en veel leesplezier!

Klik hier voor de laatste versie of klik op de achterpagina hieronder