De Vreelandbode van maart 2024

Er is weer veel volop leven in de Vreelandse brouwerij!
Zoals de krokussen zich uit de koude ondergrond wurmen om de eerste echte zonnestralen tot zich nemen, barst ook deze maart editie van de frisse energie.

Her en der zien we dorpsgenoten in de weer met potten en tuinplanten en de kidsredactie spreekt al van ‘lentekriebels’. De vooruitziende boeren Bram en Henk Jan vertellen over hun initiatieven voor een duurzaam energiebeleid in de polder terwijl Laura met een rugzak vol mooie ervaringen en levenswijsheid met de Thalassa weer huiswaarts zeilt.

Ook mogen we even proeven van het leven van de sympathieke sommelier Sami en maken we kennis met de nieuwe buren in hun opgefriste huis aan de Vossenlaan. Er zijn nog wel wat issues die we nog even moeten ‘parkeren’ en op het Sperwerveld gaat het gloednieuwe hek alweer van de dam. Maar gelukkig zit onze Dorpsraad daar bovenop!

Achter het hek van onze mooie begraafplaats valt overigens verrassend veel te beleven zoals verderop te lezen is in de rubrieken ‘Achter de façade’ en ‘Vroeger en Nu’. ‘Maart roert zijn staart’ en mocht het weer tegenzitten dan is er nog altijd genoeg te doen om de komende tijd energie van te krijgen. Lees hierover in bijvoorbeeld de berichten van onze ‘Sterren van Vreeland’ de agenda en andere uit-tips.

Tap dus naar hartenlust uit het rijkelijk gevulde vat van de ‘Vreelandse brouwerij’ en laat de lente maar komen!

Veel leesplezier!
De redactie

Klik hier of op de voorpagina hieronder