De Vreelandbode van maart 2023

Maart roert zijn staart…
natte sneeuw en regen doen de lente ver weg lijken. We houden de zon in het hart met positieve berichten en kennismakingen met nieuwe en ‘oude’ Vreelanders. We lezen over kunstminnende nieuwe buren in Vecht en Veld en over de frisse blik die Annelies Weijschedé vanuit haar smalste huisje van Vreeland op het onbekende werpt. En applaudisseren mee met journalisten en publiek richting de Vreelanders die de afgelopen maand in de pers verschenen.

Veel verschillende berichten zijn er over onze Nicolaaskerk, variërend van bijzondere informatie over de Diaconie, over de potgrondactie ten behoeve van de torenklok, het weggeven van kerkstoelen en vooral de vele verbindende en verdiepende Paasactiviteiten. Zoals elke maand schrijft dominee Rineke van Ginkel weer een treffende column, dit keer over de tijd die alsmaar sneller lijkt te gaan en hoe we hiermee om kunnen gaan.

Verbindend zijn ook de Sterrenactiviteiten zoals het Filmhuis, het Repaircafé, de Buurtkamer, de vele lezingen en Peuterleut. Tel daarbij op de lezing van de Historische Kring, het paaseieren zoeken op Tweede Paasdag en de Avond4daagse die wordt voortgezet en het blijkt weer: er is genoeg te doen in het dorp, voor ieder wat wils! Vaak zijn er wel extra helpende handen nodig, zoals uit de oproep van het Oranjecomité blijkt. Vaders en moeders, geef jullie op om een paar uurtjes te helpen, dan wordt ook dit jaar de wijd en zijd vermaarde Vreelandse Koningsdag weer onvergetelijk.
Met elkaar zorgen we voor een gezellig en leefbaar dorp!

 

Lees de Vreelandbode hier of klik op de voorpagina hieronder.