De Vreelandbode van maart 2020

De redactie zocht deze maand haar journalistieke grenzen op.

In deze Vreelandbode leest u daarom niet over het grenzeloze Corona virus. Ons maandblad leent zich immers niet voor actualiteiten die in de landelijke pers ieder uur worden bijgewerkt. Evenmin leest u over de hennepkwekerij die onlangs in Vreeland is ontdekt. Politie en justitie buigen zich nu over deze kwestie waarbij dorpsgenoten met jonge kinderen zijn betrokken. Wij doen daarover geen mededelingen zolang het formele onderzoek loopt.

Het woord ‘behoorlijk’ is overigens in ons vorige voorwoord op onverklaarbare wijze in de laatste zin geslopen maar deze maand valt er toch écht behoorlijk veel ander nieuws te melden. Zo heeft de Dorpsraad, mede door de motie van de Vreelandse politica Mieke Hoek, nieuws over onder andere het voorgenomen vaarbeleid dat velen zal bekoren. Ook zijn er weer mooie interviews met dorpsgenoten zoals Ed en Adeline, Riet Molewijk, Frans Cleton en Jeff en Lisa.

Verder een bomvolle agenda met kunst en cultuurtips, voor zover deze kunnen doorgaan. We moeten noodgedwongen pas op de plaats maken zodat we hopelijk binnenkort weer gezond vooruit kunnen.

Gelukkig staat Aloys klaar om met behulp van ‘super’ vrijwilligers iedereen te blijven voorzien van de eerste levensbehoeften. Wij hopen dat iedereen nog ‘behoorlijk’ kan genieten en dat het lezen van deze bode daar een beetje bij kan helpen!

 

Lees de Vreelandbode van maart hier of klik op de voorpagina hieronder.