De Vreelandbode van juli 2023

De zomer is pas net begonnen en lijkt nu al geslaagd! Hoewel, er zijn ook wat obstakels op de weg, zoals richting Loenen. Zonder zomerstormbomen op de weg is het voor de fitte benen fietsend of wandelend langs de Vecht nog wel te doen, maar voor wie dringend naar de huisarts moet is dat meestal geen optie. Middels de twee-fasen kaartjes hopen wij wat ‘beren’ van de afgesloten N402 te halen en meer helderheid te scheppen in de mogelijkheden om met het OV toch de belangrijke voorzieningen te kunnen bereiken.

Wél echt geslaagd zijn Gijs, Laura, Sam en Hannah die over hun toekomstplannen vertellen. Maar ook het zinderende Brugconcert, het buurtfeest op de Pomonaweg en de avondvierdaagse waarop in deze Vreelandbode wordt teruggeblikt waren weer fijne dorpsaangelegenheden. Lees in de Kinderpost ook over de spetterende eindmusical van groep 8, hun gala en welk sportief cadeau CSV Ridderhof van deze lagere schoolverlaters heeft gekregen.

Op het schoolplein ontmoeten we Marjan en Diana die er ruim twintig jaar hun kroost hebben ondergebracht. Maar we leren ook andere bijzondere dorpsgenoten beter kennen: zoals ‘fixer’ Grace Inklaar in de rubriek Bedrijvigheid, Marieke Verhoeven in Nieuwe Buren en de veelzijdige Jaap Kuipers die ‘de gemeenschapszin in Vreeland ziet’.

‘Sterren Chef’ Rogier deelt een geheim recept en natuurlijk heeft iedereen het Dorpsfeest al op de agenda staan toch? Via al deze ‘omwegen’ wensen wij iedereen veel leesplezier en een hele fijne en geslaagde zomer!

Klik hier of op de voorpagina hieronder