De Vreelandbode van januari 2023

2022 was nog maar net knallend en kleurrijk uitgeluid toen een aantal dappere dorpsgenoten de Vecht en daarmee symbolisch het nieuwe jaar indoken. Letterlijk een sprong in het diepe kun je wel zeggen, want wat zal dit jaar ons toch gaan brengen? Verfrissend is het wel zo’n ‘nieuwe start’ maar eerlijk is eerlijk, we weten ook dat de oude gewoontes vaak snel komen bovendrijven en veel goede voornemens langzaamaan wegebben.

Onze columnisten helpen ons de balans te houden. Wijzelf hebben een aantal goede voornemens waar we ons gemakkelijk aan kunnen houden. Zoals volgend jaar naar de theatrale kerstwandeling te gaan, waar dit jaar al zo’n 300 Vreelanders intens van hebben genoten. En terwijl wij tijdens de redactievergadering ongegeneerd genoten van de traditionele nieuwjaars kroketten van ‘onze’ Connie bedachten wij dat de Vreelandbode dit jaar alweer 15 jaar bestaat. Tja, wij Vreelanders zijn nou eenmaal goed in feestjes en uiteraard gaan wij dit heugelijke feit later dit jaar met iedereen vieren!

Met de nieuwste plannen voor het multicultureel centrum en met Kees Kramer, als nieuwe dirigent van het orkest OrVeO, klinkt er nog meer toekomstmuziek. Maar er zijn ook zorgen, zoals over de hoogte van het MFC en over de mogelijke locaties voor windturbines nabij ons vredige dorp.

In de rubriek bedrijvigheid lezen we hoe ‘Anneloes met aandacht’ heel andere zorgen uit handen kan nemen. Ons nieuwste redactielid Charlotte laat ons in deze editie kennismaken met de sportieve Sander van Elshout en wij ontdekten het verhaal achter de façade van een oude muur. En voor wie nog meer wil, de agenda staat bomvol met fijne tips om deze donkere dagen door te komen.

Zo maken we samen die sprong in het diepe en houden we hopelijk het hoofd boven water in 2023!

Veel leesplezier, de redactie

Klik hier of op de voorpagina hieronder