De Vreelandbode van januari 2020

Het jaar 2020 is nog maar net begonnen en we gaan er weer volop tegenaan in Vreeland!

Met frisse moed doken dappere dorpsgenoten op 1 januari traditioneel in de koude Vecht. De Dorpsraad heeft ook niet stilgezeten en zit alweer bovenop de complexe problematiek rondom het vaarwaterbeleid en de N201. Deze rijdende trein stoomt bovendien af op een NS-station in Loenersloot. Lekker bezig dus die Dorpsraad van ons, dat mag best eens gezegd!

Wij van de redactie waren overigens ook lekker bezig; onze Connie bakte tijdens de eerste redactievergadering weer haar overheerlijke ‘bodettenkroketten’ waarbij we alle goede voornemens direct lieten varen. Genieten is heel belangrijk, dat vinden wij ook.

Bij dorpsgenote Babet Bonemeijer eten we daarom ook van haar heerlijke taart terwijl zij vertelt over haar leven. Maar minder en gezonder hoeft het genieten niet te belemmeren licht Roos van Monsjou in deze Vreelandbode toe.

Karin en Michiel van Dis vertellen waarom zij hun fraaie boerderij aan Duinkerken hebben verlaten om verderop op minder vierkante meters te gaan dobberen. En voor wie meer wil bewegen en tegelijkertijd wil genieten is een bezoek aan de Horstermeerpolder en het NERAgebouw op de fiets of wandelend een echte aanrader. Geniet ook van de culturele tips of van het simpelweg lezen van deze Vreelandbode.

Wij wensen iedereen een heel gelukkig en gezond 2020!
De redactie

De Vreelandbode van januari leest u hier of klik op de voorpagina hieronder.