De Vreelandbode van januari 2019

Een goed begin is het halve werk. Deze aloude spreekwoordelijke tegelwijsheid lijkt nog altijd springlevend maar roept tegelijkertijd veel discussie op. Wellicht heeft u ook op oudejaarsavond uw goede voornemens stilletjes voor uzelf of hardop in gezelschap geformuleerd. Minder eten, meer sporten, meer milieubewust, minder piekeren en meer genieten… Dat laatste is bij de redactie alvast goed gelukt want tijdens onze eerste vergadering van dit jaar hebben wij schaamteloos genoten van de eigengemaakte kroketten van onze Connie!

Maar serieus, helaas blijken de meesten onder ons de voornemens al voor het verbranden, pardon herplanten, van de kerstboom aan de wilgen te hebben gehangen. Heeft het dan wel zin om goede voornemens te maken? En is het gevaar van een gevoel van falen daarna niet groter dan de winst van die eerste dagen ‘afzien’? Nee, we horen het u al bijna denken, natuurlijk niet, mits de voornemens maar enigszins haalbaar blijven toch?

Bezinning over hoe het beter kan is uiteraard altijd goed. Of juist laten zoals het is, zoals diegenen die zich zorgen maken over de Loenderveense Plas. En wat zal de nieuwe burgemeester van de Stichtse Vecht denken, want kán het nog wel beter dan hoe Marc Witteman het deed? Uiteraard herdenken wij in deze Vreelandbode de alom geliefde voormalig burgemeester.

In Hemel boven Vreeland spoort Harold Linnartz aan vooral vroeg op te staan en dorpsgenoten Wieke en Irmgard zien de Kleizuwe als een ‘gods- geschenk’. Rob van der Linden heeft zijn passie voor de pannenkoek teruggevonden en Hennie Olde Loohuis verhuist na bijna 50 jaar Vreeland terug naar zijn dorp Ootmarsum.

En deze eerste maanden zorgen de Sterren van Vreeland weer voor veel vertier: kijk op de agenda en lees hierover in deze Vreelandbode.

Een goed begin is dus alvast de helft, ga ervoor!