De Vreelandbode van februari 2023

’s Ochtends is het vaak nog ruiten krabben door de nachtvorst, terwijl het hele dorp al bezaaid is met sneeuwklokjes en krokusjes die krachtig uit de bevroren grond opkomen en ons dorp opvrolijken. … Er zit schot in de lente!

Schot zat er ook in de restauratie van het centraal gelegen pand op de hoek van de Breedstraat en de Lindengracht, waarvan de façade teruggebracht is naar haar oorspronkelijk vorm. Ook de kerkklokken zijn voortvarend aangepakt en vernieuwd, waardoor Vreeland weer letterlijk bij de tijd kan zijn. Waarom trouwens de kerk zelf deze en andere restauraties aan de toren ter hand neemt en niet de gemeente, leest u in Vroeger en Nu.

Ondanks de nog winterse kou suppen ‘nieuwe buren’ Jordy en Froukje regelmatig over de Vecht. Zij zijn net zo gek op hun valkparkiet Goofy als Dorpsgenoten Anton en Rebecca zijn op hun hond Chiko Sterrenactiviteiten, zoals de Buurtkamer, het Filmhuis, de vele lezingen en concerten of het Repaircafé. Boeiende, gezellige, nuttige en interessante evenementen voor iedereen, u leest er weer over in dit nummer.

Wat ook verbindend gaat worden is de Vreeland-Pubquiz, die de redactie op vrijdag 12 mei organiseert om het 15-jarig bestaan van de Vreelandbode te vieren. Zet de datum vast in uw agenda!

Wij realiseren ons hoe fijn het is om hier te wonen, een gevoel dat extra opleeft bij het zien van de desastreuze gevolgen van de verwoestende aardbeving in Turkije en Syrië. Wij leven mee met alle betrokkenen en met onze dorpsgenoten die afkomstig zijn uit deze landen.