De Vreelandbode van februari 2020

Woeste stormen bliezen roze wolken over Vreeland waar we deze februari editie bovenop zijn gaan zitten. “Love is in the air!”, lijkt heel Vreeland te roepen. En dat heeft echt niet alleen te maken met afgelopen Valentijnsdag.

Lezers schrijven bijvoorbeeld spontaan over hoe Mevr. Daalder al vele harten gestolen heeft, over hoe je ‘echte rijkdom’ kunt zien en over de ‘liefde die alles overwint’. Bomen werden er tijdens de stormen overigens nauwelijks geveld maar deze maand vooral liefdevol omarmd. Zoals de Wilhelmina lindeboom en de rode Beukenboom die boer Beukeboom heeft geschonken aan ‘Vecht en Veld’.

Tjebbe Hansma sluit vanuit zijn huidige woonplaats Loenen zijn geboortedorp Vreeland voor altijd in zijn hart terwijl Henk Slagt juist na bijna twintig jaar terug- keert naar zijn geliefde streek. Dorpsgenote Esther Kolk-Bosman vertelt dat het met Oervreelander Patrick liefde op het eerste gezicht was en hoe geliefde Ferdinand in de chili con carne terecht is gekomen.

Harold Linnartz wijdt uit over de ‘chemie’ in de Hemel boven Vreeland en Heleen Kouwenhoven over haar passie voor haar vak in de rubriek ‘Bedrijvigheid’.

Echter, het is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Zo heeft het nieuwe bestemmingsplan voor de Vecht de relatie tussen gemeente en dorpsbewoners ernstig verstoord.

Wellicht kan onze nieuwe burgemeester behoorlijk dit met de mantel der liefde bedekken?

 

De Vreelandbode van februari leest u hier of klik op de voorpagina hieronder.