De Vreelandbode van december 2022

Deze extra feestelijk uitgedoste en laatste Vreelandbode van het jaar staat weer vol met frisse nieuwsfeiten, gezellige terugblikken, ijspret en hartverwarmende verhalen. Zowel ‘oud en nieuw’ als ‘jong en oud’ komen aan bod want de Vreelandbode is er immers voor ons allemaal.

Deze saamhorigheid bleek ook op de oergezellige kerstmarkt in sprookjesachtige setting. En natuurlijk is iedereen nu lid van onze Dorpsraad die daar gratis drankjes schonk om de handen aan op te warmen, nietwaar? Lees hiernaast hoe je eenvoudig lid kunt worden en je stem kunt laten gelden voor belangrijke Vreelandse dorpszaken waar fantastische vrijwilligers zich voor inzetten.

En jawel, toen de oranjekoorts nog maar net was gezakt kwam de ijskoorts opzetten. Dat leverde natuurlijk mooie plaatjes op en was meteen een goed moment om kennis te maken met het nieuwe bestuur van de Vreelandse ‘IJsclub Voorwaarts’ en drievoudig Elfstedentochtrijder Jacob Hansma.

Het prachtige verhaal over opa Pul van onze dominee spreekt weer boekdelen maar er blijken nog meer Vreelanders met schrijftalent. Natuurlijk maken we ook weer kennis met nieuwe buren, – dit keer met Linda en Oskar aan de Lindengracht – en nemen we een kijkje achter de façade van de bunker die wij vanaf de A.Lambertszkade spotten. Het energieneutrale huis dat we daar treffen, maar ook hoe ‘onze’ Gijs Lutje Beerenbroek vanuit de TU Delft met verduurzaming bezig is moet onze Klimaatburgemeester aanspreken.

En terwijl we de kou zoveel mogelijk buiten de deur proberen te houden maken we ons al op voor die ijskoude duik op nieuwjaardag. Al is het maar om ernaar te kijken of anders over te lezen onder een warm dekentje op de bank?

Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen en alvast een prachtig, liefdevol en gelukkig nieuwjaar.

Veel leesplezier, de redactie

 

Klik hier of op de voorpagina hieronder.