De Vreelandbode van december 2020

Edit: “Omdat de lockdown inging nadat de bode al gedrukt was klopt enige informatie niet meer. Zo gaan de kerkdiensten met kerst alleen digitaal door, zonder publiek.
Ondanks de omstandigheden wenst de redactie u mooie kerstdagen toe en alle goeds voor 2021!”

Deze kerst geen lange gedekte tafels waar grote families met opa’s, oma’s, ooms en tantes knus tegen de andere gezinsleden aan zitten. Sowieso zit niet iedereen er even ‘warmpjes’ bij in deze extra koude dagen.

Deze Vreelandbode is daarom rijkelijk gevuld met winterwarme verhalen en tips om er toch met elkaar een fijne decembermaand van te maken. En Vreeland straalt! Lees hoe je hieraan kunt meewerken.

Ook halen we een aantal warme herinneringen aan het afgelopen jaar nog even op en Nelly Jilessen doet dat over de vele jaren dat zij met hart en ziel het Dorpshuis bestierde.

Verder alvast een warm welkom aan de nieuwe beheerder Lucy Versloot en alsnog aan de nieuwe buren Martin Teffer en Marrit Leenstra op de Vossenlaan. Lees ook over Kasteel Vredelant in het heetst van de strijd en hoe we er volgens Willem le Conge Kleijn tegenwoordig warmpjes en tegelijk duurzaam bij kunnen zitten.

Mocht de vlam onverhoopt in de pan slaan dan staat brandweerman Age Hellingwerf met zijn passie voor vuur klaar. Log in op de hartverwarmende virtuele kinderkerstmusical met een glaasje (alcoholvrije) glühwein en maak het jezelf gemakkelijk met een lekkere take-away van onze lokale horeca of van Winebar de Proeverij.

In januari geen georganiseerde Nieuwjaarsduik maar een aantal dappere Vreelanders springt het hele jaar door de Vecht in. Wij wensen iedereen fijne feestdagen!

 

Veel leesplezier!