De Vreelandbode van december 2019

‘Oud en Nieuw’ is waar het in deze sprankelende laatste Vreelandbode van 2019 om draait.

Jawel, want we hebben eindelijk een nieuwe Burgemeester! En het was weer ouderwets genieten op de Vreelandse Kerstmarkt waar oude bekenden en nieuwe gezichten elkaar troffen. Aan de Lindengracht werd deze avond uitbundig afgetopt met een wat abrupt einde van Lokaal Zuid. Inmiddels hebben Paul en Marije Zuidervaart de deuren van hun nieuwe ‘Oud Zuid’ in Loenen al geopend en kijkt Vreeland reikhalzend uit naar wat de nieuwe uitbaters gaan brengen in de voormalige ‘Taveerne de Vecht’.

In deze Vreelandbode ook weer een leuke ontmoeting met nieuwe buren, het laatste nieuws van de Buurtkamer en van de Dorpsraad. De oude Grote kerk wordt belicht in ‘Vroeger en Nu’ en de oude pony’s van boer Beukeboom worden nog altijd liefdevol verzorgd door de jeugd. De ‘Bedrijfsvereniging Ondernemend Vreeland’ vaart een nieuwe koers en de uit Afghanistan afkomstige jonge dorpsgenoot Aryan pakt alle kansen op haar pad aan.

De oude Sint deed overigens nog maar kortgeleden weer op hartverwarmende wijze zijn intocht in Vreeland maar op de kidsredactie zijn ze al helemaal in kerststemming. Harold Linnartz schiet in zijn column de vuurpijlen al richting het nieuwe jaar. Wij wensen iedereen alvast een heel mooi ‘Oud en Nieuw’!

 

Veel leesplezier! 
De redactie

De Vreelandbode van december leest u hier, of klik op de voorpagina hieronder