De Vreelandbode van augustus 2021

Vrij’ betekende deze zomer voor velen van ons simpelweg eventjes niet naar school of het werk te hoeven gaan.
De brugwachter schipperde daarom regelmatig met de keuze of hij de weg over of op het Vechtwater vrij moest houden voor de drommen vakantiegangers. Vrij irritant natuurlijk als je wél moest werken en de auto net aan de andere kant stond geparkeerd of snel een boodschap bij Aloys dacht te halen. ‘Vrij’ is kortom een relatief begrip, zeker gezien de zorgen om de vrijheid van mensen elders in de wereld.

In Vroeger en Nu, verderop in deze editie, wordt de drang naar vrijheid van Vreeland vanuit historisch perspectief beschreven. Karolien Verèl was als onderwijzeres in ieder geval ‘vrij’ voor een leuk interview en de Nieuwe Buren Willemijn en Melita op de Vredelandtstraat gelukkig ook. Met ‘onze’ Marlies Cordia lezen we niet alleen over ‘Stenen eten’ maar ook over deze snellezeres zelf.

Minder leuk is het nieuws dat het Dorpsfeest wederom niet doorgaat maar er staan wel weer vele andere dingen op de agenda om naar uit te kijken. Op Open Monumentendag bijvoorbeeld kan iedereen, die de trappen weet te trotseren, genieten van het vrije uitzicht vanaf de kerktoren. Oer-Vreelander Tijmen Zeldenrijk staat dit keer met zijn ‘Heibedrijf de Poel’ in de rubriek Bedrijvigheid. Een andere oude bekende, Sandra Boogert, was even op bezoek en smeedt vanuit haar nieuwe woonplaats plannen voor een Vreelandreünie. En dat is toevallig helemaal in het thema van volgende maand: ‘Terug van weggeweest’!

Veel leesplezier!

Klik hier of op de voorpagina hieronder: