De Vreelandbode van augustus 2020

‘Normaal’ gesproken zouden we ons nu al verheugen op het oergezellige jaarlijkse Dorpsfeest in september. Daar zouden we elkaar na een lange zomer eindelijk weer omhelzen, samen eten, feesten, bijpraten en vakantieverhalen uitwisselen. Maar deze zomer was vrijwel alles ‘anders dan anders’.

Het lijkt dat groep 8 zich uitbundig heeft losgemaakt van hun lagereschooltijd maar andere Vreelandse jongeren vertellen in deze augustus-editie hoe zij hun vakantieplannen hebben moeten aanpassen. Veel vakantievierders bezochtenVreeland in de hitte om te genieten van de pracht van ons ‘coole’ dorp aan de Vecht. Daar hebben onze lokale horeca, de Dagwinkel en B&B ’s wel fijn van kunnen profiteren!

Onze Dorpsraad zet zich zoveel mogelijk in om samen met wethouder Klomps deze invasies voor iederéén prettig en leefbaar te houden. Wij vonden het overigens tijd om de Dorpsraad eens extra in het zonnetje te zetten, want het is toch echt niet normaal hoe deze vrijwilligers zich inzetten voor de belangen van Vreeland?

Verder staat deze Vreelandbode bol van mooie interviews met interessante Vreelanders, zoals met Henk en Stanny Griffioen, Olaf Morel en Jet van Fastenhout.
Bovendien een bijzonder gesprek met Marc Stubbé die wat wij volgens hem ‘normaal’ vinden weet te relativeren.

En zo is het, we moeten in deze abnormale tijden de bijzondere dingen vooral blijven koesteren!