De Vreelandbode van april 2022

Eigenlijk hadden we besloten eens geen thema te plakken op deze, overigens weer fijn gevulde, april editie. Met de huidige wereldse problematiek hinkten we op meerdere gedachten en kwamen we er, net zoals die grootmachten, nog niet uit.

Maar terwijl ‘onze’ Juliette na haar heupoperatie letterlijk nog even op een been hinkelt hebben nog altijd vertrouwen in een betere toekomst. Het Koningsfeest belooft alvast weer een mooi feest te worden maar ook op ander cultureel gebied kunnen we weer volop genieten!

We nemen een kijkje achter de façade van ‘Villa Kakelbont’ en we verwelkomen Josephine Swelheim na 21 jaar terug in Vreeland. Renee Bink had een fijn gesprek met Dorpsgenoot Neelie Kroes die, met haar indrukwekkende staat van dienst, graag vooruit blijft kijken. Over de nieuwe passie van oprichtster van de Vreelandbode, Karin van Dis, lezen we in de rubriek ‘Bedrijvigheid’.

Ds. Rineke van Ginkel beschrijft, in haar wederom pakkende column, hoe wij in een soort van ‘tussenruimte’, onszelf én elkaar beter kunnen herkennen en ontmoeten. Harold Linnartz neemt ons voor het laatst mee in de ruimte in zijn column ‘Hemel boven Vreeland’. Volgende maand belooft een interview met dit genie die even verderop aan een ‘nieuw leven’ begint.

En daarmee zijn we meteen weer overstag want dit klinkt toch wel weer als een pakkend thema… Jonge ouders met hun baby’s, opa’s en oma’s met kleinkinderen, een nieuwe baan, een nestje jonge honden maar ook verhalen over vluchtelingen die hier zijn komen wonen. Hierbij een oproep om alvast foto’s en ideeën omtrent ‘Nieuw Leven’ met ons te delen voor de komende mei-editie.

Dank alvast daarvoor en voor nu veel leesplezier met deze Vreelandbode!
Van de redactie

Lees de Vreelandbode hier of klik op de voorpagina hieronder.