De Vreelandbode van april 2021

Misschien leest u deze gevarieerde Vreelandbode wel buiten in het zonnetje, in de tuin of op een van de terrassen van de lokale horeca?

Hoe dan ook, het is lente en dat is op diverse manieren ‘lekker’ te vieren! Een stel uilskuikens doet dat in een duiventil met een maaltje halfverteerde andere vogels. Wij kunnen er gelukkig vermakelijk én smakelijker ‘Eropuit tijdens Koningsdag’ met het programma dat het Oranjecomité heeft georganiseerd.

Tja, de brugwachter krijgt het langzamerhand wat drukker. Maar, eerlijk is eerlijk, het was wel een stormachtig begin van het voorjaar.

Ds. Rineke van Ginkel beschrijft de lente als een ‘herstart van het leven’. Voor Dennis en Albert heeft dat een extra diepe lading. Hun huis op de Ruiterstraat staat te koop en binnenkort verlaten deze kleurrijke heren ons dorp. Ook de mannen van de fysiotherapie draaien, met pijn in het hart, de praktijkdeur op 1 juni definitief op slot.

Het Dorpshuis er is er juist weer helemaal klaar voor om iedereen te ontvangen en Jippe van der Velde geeft in zijn column een frisse jonge blik op de uitslag van de afgelopen verkiezingen.

In deze rijkgevulde Vreelandbode ook weer een vrolijke Kidsredactie en interviews met dorpsgenoot Fransje van der Mandt, nieuwe buurman Jeroen en de bewoners van de voormalige buitenplaats Wittesteijn. En mocht het weer (weer) eventjes niet zo lenteachtig zijn dan is het feel good boek dat Marlies Cordia beschrijft een extra aanrader.

Geniet kortom lekker op eigen wijze van deze eigenwijze lente met deze Vreelandbode!

Klik hier of op de voorpagina hieronder: