De Kerstmarkt Vreeland op vrijdag 12 december gaat niet door.

IMG_4251Op basis van de weersvoorspelling op donderdagochtend hebben de organisatoren Karin van Dis en Sandra Boogert besloten om de kramen niet op te bouwen.

Sandra vertelt: “We vinden het heel vervelend dat de Kerstmarkt op het laatste moment afgeblazen moet worden. Maar de veiligheid vinden wij heel belangrijk. Er worden zeer zware windstoten voorspeld. We willen niet dat de kramen tijdens het opbouwen al rond vliegen door Vreeland. Het is in de zes jaar dat wij de kerstmarkt organiseren nog niet voorgekomen dat het niet door kon gaan. Twee jaar geleden heeft het tijdens de kerstmarkt vreselijk geregend en stond er ook een behoorlijke wind. Dat was afschuwelijk. Er waren amper bezoekers en sommige standhouders gingen voortijdig naar huis. Allemaal lege plekken op de anders zo knusse Vreelandse Kerstmarkt. Zo’n trieste bedoening willen we voorkomen.”

Engeline van Ee, die de afgelopen weken intensief contact met alle 40 standhouders heeft gehad, vindt het vooral rot voor de ondernemers: “Zij hebben speciaal voor de Kerstmarkt ingekocht en blijven nu met hun spulletjes zitten. We balen er zelf enorm van! Wellicht is er nog een plekje voor onze standhouders op een andere Kerstmarkt.”

Karin voegt toe: “We hebben vanmorgen lang getwijfeld en weerdeskundigen geraadpleegd. Heel jammer, want bij ons was het altijd zo gezellig!”

Er is nog gekeken naar alternatieven binnen-lokaties maar voor 40 kramen was er geen geschikte lokatie. Bovendien is het nog maar de vraag of dat voldoende bezoekers trekt. Engeline: “Gelukkig krijgen we ook veel aardige reacties van standhouders op onze beslissing, met de mededeling dat ze graag volgend jaar op vrijdag 11 december 2015 weer van de partij zijn.”
www.kerstmarktvreeland.nl