Cultuur en Natuur in de regio

De komende maand barst het weer van de leuke activiteiten voor jong en oud op fietsafstand van Vreeland. Een greep uit het culturele aanbod:

23 april: Varen door de Molenpolder, 14-16 uur, Westbroekse Binnenweg 5, www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten
24 april: Literair Koffie concert ‘Bach in Bach uit’ in het prachtige Slot Zuylen. Aanvang 11 uur, € 17,50.
30 april: Demonstratie van de laatste veensteekmachine, 14-16 uur. Onze omgeving is voor een groot deel bepaald door de turfwinning. De Loosdrechtse en Vinkeveense plassen zijn er door ontstaan. Leuk en leerzaam!
Herenweg 240, Vinkeveen

8 mei: Chocoladeworkshop voor volwassenen in het vernieuwde gemeentemuseum Weesp, op de tweede verdieping van het 18de-eeuwse gemeentehuis. Woensdagmiddag 18 mei is er een speciaal kinderprogramma.
14 mei: Vechtse Vlaggetjesdag bij Geesbergen in Maarssen, 11-17 uur. Opening van het vaarseizoen met o.a. gratis vaartochten en een bruisende markt.
14, 15 en 16 mei: Kunstronde Vecht en Plassen met o.a. 5 Vreelandse kunstenaars. Zie p. 16 van de Vreelandbode en www.kunstronde.nl
16 mei: Schaapsscheerdersfeest in kinderboerderij Vechtse Hoeve, Park Vechtenstein in Maarssen.

Elke donderdag en zaterdag: Rondleidingen door het prachtige Kasteel Loenersloot. Gebouwd rond 1250, prachtig gedecoreerd in de 18de eeuw met geschilderd behang en stucwerk en geheel antiek ingericht. Aanmelden via www.utrechtslandschap.nl.

Streekmuseum Vredegoed, Heuvellaan 7 in Tienhoven/Oud Maarsseveen toont vier regionale kunstenaars en de vaste opstelling met historische interieurs van boerderijen en werkplaatsen van ambachtslieden. Open: Woe, za, zo 13-17 uur.