Amstelveen draagt mevrouw M. van ’t Veld voor als nieuwe burgemeester

De gemeenteraad van Amstelveen heeft woensdagmiddag 21 mei 2014 mevrouw drs. M. M. van ’t Veld (44 jaar, CDA) voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Amstelveen. Mevrouw van ’t Veld is sinds 2008 burgemeester, eerst van de gemeente Maarssen en, na gemeentelijke herindeling, van de gemeente Stichtse Vecht.   De voordracht wordt aangeboden aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming is pas definitief, zodra het Koninklijk Besluit daartoe getekend is. De gemeenteraad gaat ervan uit dat mevrouw van ‘t Veld op 3 juli 2014 als nieuwe burgemeester van Amstelveen zal worden geïnstalleerd. Mevrouw van ’t Veld laat als reactie op de voordracht het volgende weten: “Ik ben blij en vereerd dat de gemeenteraad van Amstelveen mij unaniem als eerste heeft geplaatst op de voordracht voor benoeming tot burgemeester van Amstelveen: een nieuwe inspirerende uitdaging in mijn bestuurlijke carrière. Ik wacht de definitieve benoeming af. Dit overigens nadrukkelijk in het besef dat ik Stichtse Vecht – als gemeente die ik in de afgelopen jaren in mijn hart heb gesloten – achter mij moet laten. De vele ontmoetingen, contacten en bijzondere ervaringen die ik met iedereen heb gehad zullen een warme herinnering blijven. Op dit moment vervul ik met veel voldoening en plezier mijn functie als burgemeester van Stichtse Vecht. Het spreekt voor zich dat deze gemeente in de komende periode onverminderd op mijn inzet kan blijven rekenen”.