26 april 2014, Koningsdag Vreeland

Dorpsgenoten,

afbeelding bij koningsdagKoningsdag nadert met rasse schreden en het programma begint vaste vorm te krijgen. Met het thema ‘Het Wilde Westen’ zal heel Vreeland uitstekend uit de voeten kunnen dit jaar: neem uw lievelingspaard mee, gooi een baal hooi op uw rug, haal uw huifkar uit de schuur, zet een cowboyhoed of indianentooi op en haal uw pistolen, geweren of tomahawk uit de kluis. Makkelijker kan het niet!

De fietsoptocht staat uiteraard ook in het teken van het thema en de jeugd wordt aangespoord om hun fiets, trapauto of aanhanger zo ‘wild’ mogelijk te versieren.

De kleinere kinderen kunnen in de middag als vanouds aan de slag tijdens de kinderspelen, en de oudere jeugd (en wellicht ook een aantal volwassenen?) mag proberen `Bertus de stier` te bedwingen. Overigens, degenen die eens op een echte stier willen oefenen zouden wellicht boer Johan eens lief kunnen vragen.

Het Vreelands borreluur bij de feesttent zal dit jaar muzikaal worden opgeluisterd door de vermaarde country-band Bandana, die menigeen wel zal kennen van hun optredens tijdens het jaarlijkse countryfestival op de Ponderosa; voetjes van de vloer dus.

En tot slot, de Vreelander die zich afvraagt wat er toch gebeurd is met al die de gekapte bomen langs de N201 moet  vooral komen naar het waterspektakel… Koningsdag in Vreeland wordt ook dit jaar een waar wild spektakel. Yeehaa!

Het Oranje Comité
www.koningsdagvreeland.nl